GroenRijk

Welkom in onze groene wereld
De GroenRijk tuincentra zijn sfeervol ingericht en bieden gemak. Klanten kunnen er gezellig winkelen, vinden er specialistische producten en krijgen een goed advies. GroenRijk heeft landelijke naamsbekendheid en een uniforme huisstijl die tot in detail wordt doorgevoerd. Van logo en inventaris tot bedrijfskleding en verpakkingsmaterialen; overal zie je de kenmerkende groene kleuren terug. De tuincentra zijn groen, aantrekkelijk en overzichtelijk ingericht met doordachte winkelroutes.

 

Ervaren kracht sinds 1992
GroenRijk is sinds 1992 actief als organisatie. De franchisenemers van GroenRijk, die vaak nog ouder zijn, hebben hun wortels in het groen liggen. Voortgekomen uit familiebedrijven, hoveniers activiteiten en/of kwekerijen voeren ze nu met trots de GroenRijk-vlag.

GroenRijk ontzorgt
Via ons servicekantoor in Boskoop ontzorgen wij onze tuincentra onder meer op het gebied van inkoop, marketing, bedrijfsadvies en ICT. Daarnaast ontwikkelen, bewaken en continueren we de GroenRijk huisstijl (branding) en merkstrategie.

 

Voordeel van het collectief
GroenRijk is aangesloten bij een inkoopcollectief van meer dan 150 tuincentra in Nederland en België. De franchisenemers van de GroenRijk tuincentra profiteren van collectieve afspraken met leveranciers over condities, assortimenten en leveringsvoorwaarden. Ook het logistieke deel is centraal geregeld doordat wij gebruik maken van crossdock.

Onze franchisenemers profiteren ook van onze landelijke promotiecampagnes, zowel fysiek als online, en de GroenRijk huisstijl. Daarnaast bieden we een gezamenlijke website GroenRijk.nl, een webwinkel, campagnes met toonaangevende leveranciers, huismerken en schappenplannen. Met onze loyaliteitspas ‘De Groenkaart’ weten wij veel klanten aan ons te binden en geven wij al onze klanten een VIP gevoel.

Maatwerk
Naast de landelijke ondersteuning is er voor de tuincentra op plaatselijk niveau maatwerkondersteuning bij lokale acties, digitale nieuwsbrieven met lokaal nieuws, een rayonbeleid op maat, promotiematerialen (zoals geveldoeken, posters en prijskaarten) op maat in de GroenRijk huisstijl en instore radioreclame. Heb je geen eigen website? We voorzien je graag van een eigen vestigingspagina binnen GroenRijk.nl.

 

Ondersteuning
Onze franchisenemers krijgen begeleiding van een retailmanager die het aanspreekpunt is tussen de winkel en de serviceorganisatie. De retailmanager doet assortimentsvoorstellen op basis van financiële analyses, denkt mee over hoe je de winkelroute het meest optimaal kunt inrichten en kan hulp bieden bij een vestigingsplaatsonderzoek. Daarbij geeft hij bedrijfsadviezen op maat op basis van benchmarkgegevens, omzet en exploitatie.

 

Maak kennis met ons
Ben jij een ondernemer met passie voor groen? Heb jij (plannen voor) een tuincentrum van 1000m2 of meer? Dan maken wij graag kennis met je!
Neem direct contact met ons op via tel. +31 (0)172 219 201 of mail naar info@GroenRijk.nl
Klik hier om onze website te bezoeken.